57. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Tjedan nam je počeo vruće, možda čak i prevruće pa se naša druženja i učenja još uvijek ne odvijaju u punom broju, a kako smo s veseljem čekali ljeto, sad se od srca radujemo jeseni.

Iako se uvijek vodimo onom „Što više to bolje“, moramo priznati da samo pronašli i dobre strane rada u maloj grupi – imamo više vremena za usavršavanje svojih vještina, a ovaj tjedan posvetili smo posebnu pažnju svojim krojačkim vještinama koje smo svadali do razine samostalnog služenja šivačom mašinom. Uz to, još jednom pozabavili smo se kućnom blagajnom i načinima i mogućnostima plaćanja režijskih troškova, prošetali smo se do Hrvatske pošte i platili račune.

Ono što nas je posebno razveselilo je radionica pod vodstvom Ivane Sabolić, edukacijske rehabilitatorice, s kojom smo razgovarali o svojim osjećajima i potrebama.
Moramo napomenuti kako je Ivana ponosna vlasnica električnog romobila, a nas je odlučila iznenaditi i upoznati sa svim blagodatima i prednostima eletričnog romobila u kretanju gradom, posebno u ove vruće ljetne dane.

Kao i uvijek, tjedan nam je proletio uz puno druženja, razgovora, čak se je i peglalo, a ne smijemo zaboraviti posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja