19. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Među najdražim zimskim radostima, odmah nakon sanjkanja, zasigurno se nalazi pravljenje snjegovića. Snjegovića predškolci nisu pravili, ali zato su poslušali „Priču o tri snjegovića“ Sunčane Škrinjarić. Priča je to namijenjena različitim uzrastima djece a uči nas o skromnosti i tradiciji.

Potaknuti pričom i zimskom čarolijom van zidova naše „male škole“ vođeni edukacijskim rehabilitatoricama Patricijom Karaman i Ivanom Sabolić, predškolci su na papiru uz pomoć vatenih štapića napravili vlastitu zimsku čaroliju.

Devetnaestu, zimsku radionicu predškolci su zaključili prepričavajući vlastite zimske praznike uz pomoć stripa koji je osim toga što je olakšao stvaranje priče, predškolcima pomogao i u usvajanju novih pojmova i sadržaja.

Zbog svog sadržaja i forme strip je blizak dječjoj estetskoj naravi i zbog toga se može i treba koristiti u učenju i poučavanju jer pomaže da djeca kroz igru i zabavu razvijaju svoje govorne, likovne, stvaralačke i druge vještine te dolaze do raznih spoznaja.

Devetnaesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ održala se u ponedjeljak 18.1.2021. godine pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.