83. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Bio je ovo još jedan tjedan u kojem smo puno učili privodeći polako aktivnosti naše “Škole samostalnog življenja” kraju.

A učili smo o Slatinčankama koje su se svojim radom i djelovanjem upisale u povijest grada Slatine, posjetivši istoimenu izložbu u Zavičajnom muzeju Slatina. Kada je riječ o zdravlju, učenja i ponavljanja nikada dosta, pa smo se još jedno pozabavili važnošću pranja ruku sa i bez pandemije.

Nastavno na zdravlje, krajem tjedna obilježili smo i Svjetski dan zdravlja.

Posjetila nas je medicinska sestra Monika i upoznala s danas najčešćim bolestima, kardiovaskularnim bolestima i dijabetesom.

Uz puno učenja, ovaj tjedan zaključili smo i aktivnosti s našim stručnim suradnicima voditeljima alternativnih radionica, Marinom Kovačić i Šimom Milovcem. Organizirali smo izložbu likovnih radova nastalih u ove dvije godine druženja, ali i mali koncert pripreman pod budnim Šiminim okom. Uz sve to, iskoristili smo sunčane dane za šetnju, kuhali, ispekli palačinke i družili se uz društvene igre.

Aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.