19. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću!“

Pravo jesenski tjedan počeo je ponavljanjem važnosti održavanja osobne higijene te važnosti pridržavanja mjera zaštite od korona virusa.

Vodili smo se onom “Ponavljanje je majka znanja”, pa smo se prije odlaska u tjednu nabavku pozabavili vrijednošću novca.

Jesen je pokazala sve svoje čari, a njoj u čast nastala je Jesenka. Sve boje jeseni našle su se u njenoj lisnatoj haljini, a zajedno s njom zamirisali su nam Dani kruha. Maštajući o toplim kiflicama i domaćem kruhu na listi želja Vretenaca našla se mini pećnica. No, pećnicu na stranu, Dane kruha obilježili smo razgovorom na temu “Od polja do stola”. Pozabavili smo se vrstama žitarica, načinom na koji se obrađuju te koje žitarice i u kojem obliku koristimo u svakodnevnoj prehrani.

Tjedan su obilježile društvene igre koje smo igrali skoro pa svaki dan, a završen je čišćenjem i dezinfekcijom prostora u kojem se družimo i radimo. Manja pauza posvećena edukacijama, malo je odgodila dobru vijest. Od 1.10. Vretencima se pridružila i Jelica Hržina. Koristeći mjeru Javni radovi, Jelica se zaposlila u Udruzi Vretenac na radnom mjestu “Domaćica u udruzi”. Jelici želimo dobrodošlicu i radujemo se zajedničkom radu i druženjima.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.