18. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Predškolci su se na ovoj 18. radionici uz edukacijske rehabilitatorice Patriciju Karaman i Ivanu Sabolić pozabavili razvojem predmatematičkih vještina kroz upoznavanje i ponavljanje geometrijskih tijela i likova.
Zagrijavanje je prošlo uz prepoznavanje i opisivanje nactranih geometrijskih tijela i likova, a aktivnosti radionice nastavile su se izradom čovjeka, broda i kuće od već izrezanih geometrijskih likova.

Uz pomoć radnih listića predškolci su imenovali geometrijska tijela i likove te ih povezali s oblicima predmeta koji ih okružuju, a zatim su zaigrali uvijek popularnu, za potrebe učenja malo modificiranu igru „Dan-noć“. Tako su čučnuli kada su čuli naziv geometrijskog lika, a ustali kada su čuli naziv geometrijskog tijela.

Slamke, papir, bojice, škarice, malo ljepila i mašte i nastale su najšarenije klizaljke kojima su predškolci zaključili još jednu radionicu.

Brojevi i metematika važan su dio našega života stoga učenje ne smije biti mučenje, a razvoj predmatematičkih vještina kod svog predškolca možete svakodevno kroz igru poticati i kod kuće kroz slaganje igračaka po veličini ili boji, na papiru možete iscrtati različite geometrijske likove te se sa svojim predškolcem uputiti u potragu za oblicima u kući ili prirodi (npr. trokut kao krov, tanjur kao krug, pravoktunik kao ormar…).

Osamnaesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ održala se u ponedjeljak 11.1.2021. godine pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.