Zeleni travanj u Vretencima

Raste trava zelena, zelenaa, a s njom raste i naše veselo, proljetno raspoloženje! Travanj je poprilično nestabilan mjesec, kažu meteorolozi. Osim što vrlo jasno najavljuje ljeto, često se zna prisjetiti i zime, no na sreću, iako su i jako vjetrovita, takva razdoblja su najčešće kratkotrajna! Naša Teta Proljetnica koja krasi ulaz ispred naše Udruge, vrhunski je izdržala nalete vjetra, sunca i kiše, osim što su joj malo pomrsili kosu, nisu joj mogli ništa više, a njena haljina prepuna je divnih proljetnica koje krase našu prirodu.

Znate što se još u travnju dogodilo? Već na samom početku? Pa i 1. APRIL je netko zeznuo ove godine, i to ni manje ni više nego Uskršnji ponedjeljak. Zbijanje šala ove godine ipak je prošlo u krugu obitelji.

2. TRAVNJA smo već bojali. Da, oboji smo cijelu zgradu Naše Udruge u plavo, jer smo na taj način pokazali solidarnost prema osobama s autizmom, a kasnije, kako bismo dodatno obilježili taj dan, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina organizirali smo izložbu našeg prijatelja Jakova Kneževića koji stvara predivne radove unutar autističnog spektra.

12. TRAVNJA sudjelovali smo na radionicama u IOŠ Slatina gdje su djelatnici škole s učenicima priredili razne aktivnosti povodom dana dobrih djela, no zaključili smo kako dobra djela treba činiti uvijek i svugdje.

Između datuma koje obilježavamo s našim voditeljima unutar zidova naše Udruge, no također i u prirodi, istraživali smo simbole našeg grada tijekom radionice dr. Miodraga, a sudjelovali smo i na radionicama s edukacijskim rehabilitatorima, odnosno našom Ivanom koja za nas uvijek priredi neke zanimljive aktivnosti i igre. Dok mi razvijamo svoje vještine, naši roditelji također s nama uče i napreduju uz stručnu pomoć Obiteljskog centra iz Virovitice.

22. TRAVNJA proslavili smo Zemljin rođendan! Kao poklon od nas dobila je veliki zagrljaj kada smo zagrlili našu Sequoiu, čišćenje našeg parka oko Sequoie, te smo se podsjetili kako razvrstati otpad te što ponovo upotrijebiti kako bi naša planeta bila zelenija i sretnija!

Svaki mjesec imamo vremena za kreativu i stvaranje radova, no ovaj mjesec smo slikali kao Jackson Pollock jer umjetnik možeš postati uvijek i bilo kada, a pokušaj je ono što dolazi prvo, a zatim mašta odrađuje ostatak posla.

Sportskih aktivnosti isto nikad ne nedostaje, naše rukometaše podržali smo na zadnjoj utakmici ove sezone. Navijači smo uvijek najjači.

Za kraj smo, točnije 29. TRAVNJA ostavili ples te smo engleskim i bečkim valcerom otplesali ravno u svibanj kada naš čeka veliki glazbeno-plesni događaj! Do čitanja!

Aktivnosti se odvijaju u sklopu programa “CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama” pod vodstvom magistre primarnog obrazovanja Ane Todorović, a pod financijskom podrškom Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.