14. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Na četrnaestoj radionici projekta „Škola, mačji kašalj II“ predškolci su poticani na razvijanje vizualne precepcije, pažnje i koncentracije a kao i uvijek pozornost se je posvetila i razvoju fine i grube motorike kroz različite aktivnosti.

Tako su predškolci radionicu započeli „sjenovitim“ memoryjem. Slike božićnih motiva predškolci su spajali s parnjacima u sjeni, odnosno negativu. Nakon što su uspješno spojili parove bacili su se na ukrašavanje bora. Za svoje božićno drvce predškolci su „kuglice“ različitih boja prvo izrezali a zatim njima ukraslili svoje drvce.

Nakon spajanja parova, rezanja i ljepljenja posvetili smo se gibanju i sparivanju boja. Papire u boji raspoređene na podu, predškolci su uparivali s različitim predmetima u bojama papira. Radionicu su predškolci zaključili skakutanjem i praćenjem srelica služeći se podnim ljestvama.

Četrnaesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ održala se u ponedjeljak 7.12.2020. godine pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Karaman i Ivane Sabolić, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,