17. radionica projekta „Škola, mačji kašalj!“

XVII. radionica projekta „Škola, mačji kašalj“ prošla je i više nego veselo i poučno!

Sretni što smo ponovno zajedno, uz pripremljene aktivnosti naših edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman učili smo u ugodnoj atmosferi i pri tome se dobro zabavili.

Predškolarci su svoje aktivnosti započeli uz čitanje priče o malom mišiću koji je mislio da je ljepše živjeti u gradu, te je jednog dana krenuo na put. Pažljivo slušajući priču djeca su odgovarala na pitanja te saznala da je mišiću ipak najljepše živjeti na livadi, a ne u gradu. Ostalim aktivnostima djeca su razvijala grafomotoriku i vizualnu percepciju, podebljavajući olovkom iscrtane linije, spajanjem životinje s njezinom sjenom, te precrtavanjem slike koja se ne uklapa u niz od 5 predmeta.

Za to vrijeme, naši vrijedni školarci su kroz svoje aktivnosti osvještavali svoje emocije, učili kako ih izražavati, vježbali imitaciju i time utjecali na spoznajni razvoj, uz nezaobilazne vježbe pažnje i koncentracije, koordinacije te vježbe opuštanja i relaksacije.

Radionica je završila u veselom ritmu pjesme Abeceda.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj“ financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.