Predstavljen projekt „Nauči me i uspjet ću“

04.06.2020. u prostorima Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, predstavljen je projekt „Nauči me i uspjet ću“, financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“.

Nositelj projekta „Nauči me i uspjet ću“ je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice, a partneri na projekta su: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, MI – udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko podravska županija i Grad Slatina. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, a projekt je započeo 27.04.2020.

Na samom početku predstavljanja projekta sve prisutne pozdravila je predsjednica Udruge Vretenac, Slatina Patricija Karaman kojoj su se pridružile predstavnice Udruge Jaglac, Lidija Stojkovic koordinatorica projektnih aktivnosti te Lidija Milovac voditeljica projekta „Nauči me i uspjet ću“.

Projekt i njegov sadržaj predstavila je voditeljica projekta Lidija Milovac, koja je u svom izlaganju analizirala cjelokupne aktivnosti provedbe projekta kroz definiranje četiri osnovne skupine aktivnosti: organizacija i provedba informativnih radionica za osobe s invaliditetom, program dnevnih aktivnosti u zajednici za osobe s invaliditetom, osnaživanje članova obitelji koji skrbe o zavisnom članu osobi s invaliditetom, te organizacija i provedba edukacija za stručnjake.

U provedbi zadanih aktivnosti projekta „Nauči me i uspjet ću“ sudjelovati će i stručan tim predavača i voditelja radionica: Patricija Karaman edukacijski rehabilitator, Ivana Sabolić edukacijski rehabilitator, Jasna Plantak, prof. psiholog, Socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Slatina, voditelj glazbenih radionica Šime Milovac, voditeljica art radionica Marina Kovačić te voditeljica projektnih aktivnosti pri Udruzi Vretenac, Slatina gospođa Jasna Horvat.

Predviđenim aktivnostima za 15 osoba s intelektualnim teškoćama u našoj zajednici poboljšati će se kvaliteta njihova društvenog života, razvijati će se životne vještine, promicati dostojanstvo, jednakost i solidarnost te aktivno uključivanje u zajednicu.

Na veliku radost naših članova dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ započinju u ponedjeljak, 08.06. s početkom u 14h u prostorijama Udruge Vretenac, Slatina koja trenutno djeluje pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini.

Na sastanku su osim predstavnika Udruge osoba s intelekutulanim teškoćama Jaglac iz Orahovice, sudjelovali volonteri i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ali i predstavnice Centra za socijalnu skrb Slatina.