16. radionica projekta „Škola, mačji kašalj!“

Na XVI. radionici projekta „Škola, mačji kašalj“ polaznici projekta (učenici koji se školuju po prilagođenom i individualiziranom nastavnom planu i programu i djeca u procesu odgode upisa u prvi razred) vratili su se u prostorije Udruge, te se nastavio direktan rad sa stručnjacima kroz aktivnosti edukacijsko-rehabilitacijskog tipa.

Na XVI. radionici naglasak je bio na korištenju didaktičke opreme iz razloga što didaktikičke igračke osim za zabavu utječu i na razvoj pažnje koja je iznimno važna za učenje s razumijevanjem. Pažnju nije (učinkovito) moguće razvijati prisilom stoga su ovakve igračke sjajan način da djeca vježbaju rado i svojevoljno.

Didaktičke igračke utječu na razvoj govora i pažnje, mišljenja, pravilnog zaključivanja i sposobnosti zapažanja. Njihov cilj je utjecaj na intelektualni razvoj i proširenje znanja. Kroz igru djeca uče samostalno i na prirodan način što ne izaziva strah od neuspjeha.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj“ financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.