50. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Pedeseti jubilarni tjedan je iz nas, a kao i uvijek bio je ispunjen kvalitetnim druženjem i super aktivnostima, a naravno nešto novo se i naučilo.

Iako je ovaj tjedan jubilarni, počeli smo ga zasukanih rukava, čišćenjem i dezinfekcijom stepeništa našeg Poduzetničkog inkubatora Slatina. Naravno, prije svega kava i pretresanje aktivnosti tjedan iza nas, a našlo se vremena i za krojačku radionicu i izradu gusjenice, koja je skoro pa zapuzala i sve nas razveselila.

Visoke temperature i pravo ljetno vrijeme koje nam je danas i kalendarski stiglo, znače i nikom privlačno znojenje što pak znači da moramo i malo više vremena posvetiti higijeni. Iako smo već više puta o tome razgovarali, nije naodmet ponoviti važnost redovitog mijenjanja i pranja odjeće, pogotovo preko ljeta.

Na radionicama nam se pridružila i Marina Kovačić, voditeljica alternativnih radionica art terapije. Marina nas je upoznala s tehnikom fraktalnog crtanja. Crnom kemijskom „išarali smo papir“ a zatim s čak 48 različitih boja ispunili smo praznine nastale „šaranjem“, a sve uz pratnju glazbe. Tako smo vježbali svoju koncentraciju a istodobno smo se opustili.

Šećer na kraju tjedna bila je radionica Patricije Karaman, edukacijske rehabilitatorice. S Patricijom uvijek puno razgovaramo i kroz razgovor puno naučimo. Priča „Obitelj divova Brayan“ bila nam je uvod u radionicu „prihvaćanja različitosti“. Razgovarali smo o tome kako je to biti drugačiji, osjećati se odbačeno, ali i kako prihvatiti drugačijeg.

Vama, na početku ovog vrućeg radnog tjedna želimo što manje znojenja i što više uživanja.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.