Sudjelovanje Vretenaca na „Plesu pod maskama“

Fašnik, mesopust, poklade, karneval ili maškare je razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara, kostimirani i maskirani plesovi. Tradicionalni pokladni rituali i običaji zadržali su se u seoskim sredinama. U gradovima se prije pokladnog utorka organiziraju maskenbali, maštovite priredbe u kojima sudjeluju odrasli i djeca maskirani u najrazličitije likove. To je najveseli ”praznik” u godini koji nas stimulira da se pretvorimo u nešto drugo. Djeca se tih dana preodjevaju i obilaze tuđe domove pjevajući pokladne pjesmice i tražeći nešto zauzvrat.

Već tradicionalno, fašnik se održava 21. veljače svake godine. Ove godine, u Slatini je organiziran u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, „Ples pod maskama“, koji se je održao od 16 do 19 sati. Naši članovi Udruge sudjelovali su na istome zajedno sa našim volonterkama, Majom Fumić i Silvijom Lončarek. Organizirana je radionica izrada maski na kojoj su naši članovi i volonterke izrazili svoje umjetničke vještine, a potom je organiziran plesni party na kojem su se odlično zabavili.

Zahvaljujemo se Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina na organizaciji ovog hvalevrijednog događaja, kao i mogućnosti da i naši članovi budu vidljivi u zajednici te se veselimo istome i u sljedećoj godini.