VALENTINOVO u našoj knjižnici <3

Znajući da su mnoge ljubavi zapisane upravo u knjigama, opjevane u pjesmama, zapisane pomoću najljepših stihova, učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića, Slatina pod vodstvom svojih učiteljica Dijane Juren Jerbić i Nikoline Prlić, posjetili su 14.2.2023. Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

U prvoj aktivnosti učenici su uz pomoć maski emocija, pokazali kako se osjećaju kada su zaljubljeni. Razgovarali su o sv. Valentinu, a ravnateljica knjižnice, Neda Mađarac,pročitala im je nekoliko stihova koji su posvećeni upravo ljubavi!

Potom su učenike potakli na razgovor o poklonima koje bi poklonili za Valentinovo uz pomoć ormarića kreativnog pisanja. Svaki učenik je izabrao jednu figuricu i sastavio usmeno rečenicu o poklonima koje darujemo dragim osobama.

Za kraj učenici su imali zadatak osmisliti riječi vezane uz Valentinovo (asocijacije), te ih zapisati u oblak riječi. Potom su uz pomoć štampanih (taktilnih) slova sastavili te riječi, te odredili početna slova. U zadnjoj aktivnosti učenici su crtali ljubavne motive na LED ploči za crtanje.