52. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Prigodno godišnjem dobu, uz hladnu kavu, čaj i sok, tjedan je počeo pričama s ljetovanja. Gdje to neki od nas ljetuju, gdje smo to sve izletovali, a lijepa siječanja s izleta oživjeli smo fotografijama u slatkom iščekivanju nekog novog druženja.

A kako nam je more trenutno jako daleko, odlučili smo istražiti gdje to sve možemo izletovati, koja to sve mjesta možemo posjetiti i gdje se sve možemo odmoriti nedaleko Slatine. Na našoj virtualnoj ruti izletišta našla se nezaobilazna pustara Višnjica, a prošli smo i Park prirode Papuk i jednako tako nazaobilaznu park-šumu Jankovac, a otišli smo i malo dalje, čak sve do Parka prirode Kopački rit.

Izbjegavajući visoke temperature malo više vremena provodimo unutuar našeg Poduzetničkog inkubatora Slatina, pa smo opet malo više pažnje posvetili svojim krojačkim vještinama, izradi krojeva i krojenju. Ljetovanja su nas „desetkovala“, pa tako djelujući smanjenim kapacitetom bavimo se usavršavanjem vještina medijske pismenosti i ide nam sve bolje.

Ne smijemo zaboraviti omiljenu ljetnu aktivnosti mama i baki – pravljenje/kuhanje soka od višanja, pa je tako u našoj maloj kuhinji skuhan i naš prvi sok od višanja. Uz to, moramo napomenuti da možda malo manje kuhamo, al’ se zato redovito rade voćne salate.

Uz voćnu salatu, šećer na kraju ovog radnog tjedna bila je još jedna radionica s našom psihologinjom Jasnom Plantak. čime nastavljamo niz radionica na temu spolnosti. Tako smo razgovarali o tome kako reagirati u određenim situacijama.

I ovaj tjedan puno smo naučili, virtualno putovali te još jedno poradili na svom rastu i razvoju.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.