XII Međunarodna naučno-stručna konferencija „Unapređenje kvalitete života djece i mladih“

Predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina Ivana Sabolić i Julijana Pavlešić, na čelu s predsjednicom Udruge Patricijom Karaman, Sudjelovale su na XII Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji „Unađređenje kvalitete života djece i mladih“ u Sunčevom Brijegu u Bugarskoj od 26.-28.6.2021. godine.

U organizaciji Edukacijsko-rehabilitatcijskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli u Sunčevom Brijegu okupili su se stručnjaci učitelji, nastavnici, psiholozi, edukacijski rehabilitatori iz cijele regije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Među tridesetak stručnjaka svoj rad, „Kvaliteta života djece s intelektualnim teškoćama – studija slučaja dječaka s Down sindromom“, izložile su i edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić.

Uz stjecanje novih znanja, ovakve konferencije mjesto su razmjene iskustava i međusobnog povezivanja stručnjaka različitih profila, kao i stvaranja novih prijateljstava a samim time i stvaranje mogućnosti novih suradnji. Upravno zbog toga, u sklopu projekta „Znanje na kvadrat“ pod financijkom podrškom Grada Slatine na konferenciji sudjelovale su predstavnice Udruge Vretenac, a sve s ciljem unapređenja rada Udruge i unapređenja života djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u gradu Slatini.