51. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Ovaj, radno kraći, tjedan mi nismo ni osjetili jer nam je bio i više nego ispunjen aktivnostima, a kao i uvijek počeli smo ga uz kavu i „ćakulu“.

Iako smo ljeto jedva dočekali, ljudi kao ljudi, morali smo se prvo malo požaliti na visoke temperature, a na naše žaljenje odlično se nadovezala svojom radionicom, volonterka Udruge, Kristina Horvat. Kristina je inače magistra sestrinstva, a za nas je pripremila radionicu o vodi koja život znači, pogotovo na ovim skoro pa tropskim temperaturama. Koliko je voda važna ne samo nama, već svim živim bićima, pa čak i biljkama naučili smo iz Kristininog predavanja i igre koju je za nas pripremila.

S našom likovnjakinjom Marinom Kovačić, slikali smo prošli tjedan, a imali smo čast slikati i ovaj te dovršiti svoje fraktale. Marinine radionice uvijek su praćene glazbom, pa uz to što se opustimo, vježbamo i koncentraciju i pažnju.

Pridružila nam se ovaj tjedna i psihologinja Jasna Plantak. Uz našu psihologinju Jasnu mi jako puno učimo, prvo o sebi, a zatim i o drugima, a ovotjednom radionicom započeli smo ciklus radionica na temu spolnosti. Tako smo naučili diferencirati oblike spolnog ponašanja te s njima povezanih društvenih normi i vrijednosti.

Ono što smo cijeli tjedan s nestrpljenjem čekali je naše malo putovanje i posjet Udruzi roditelja, djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Mi“ iz Požege. S „Mi-ovcima“ smo se podružili, stare prijatelje s veseljem pozdravili, nove s još većim upoznali i što da vam kažemo, bilo nam je super.

Moramo još napomenuti da smo ovaj tjedan proslavili i rođendan naše Senke J., a naravno kao i uvijek poveli smo računa i o našim biljčicama i prostoru.

Nadamo se da ste vi preživjeli ovaj pravo ljetni tjedan a do sljedećega želimo vam ugodan vikend.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.