68. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Kada tjedan počne darivanjem, onda znate da ostatak istoga ne može biti loš, čak štoviše, nama je bio odličan.

A to odlično počelo je čizmicama Svetog Nikole, a nastavilo se dolaskom učenika posebnog odjela Osnovne škole Josipa Kozarca na našu božićnu likovno-kreativnu radionicu. Papir, šakre, ljepilo i nastale su kuglice, anđeli i zvjezdice. To kreativno druženje završili smo kićenjem našeg papirnatog božićnog drvca i slatkim paketima kojima su nas učenici OŠ Josipa Kozarca iznenadili i razveselili.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj. Čekao nas je jednodnevni izlet i posjet Božićnoj priči obitelji Salaj, a za neke je to značilo i odlazak na testiranje. Za testiranje smo se pripremili, o testiranju smo i razgovarali, a svoja iskustva nakon testiranja smo podijelili.

Dan izleta je došao, a uz pokojeg roditelja, na izletu su nam se pridružili i učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića.

Kad smo već na putu i u dobrom društvu, šteta je bilo ne zaustaviti se u Velikom Grđevcu i posjetiti Kulturni centar Mato Lovrak. Parna lokomotiva, mlin, bunar i oživjele su scene kultnih dječjih romana „Vlak u snijegu“ i „Družba Pere Kvržice“.

Ono što je uslijedilo bilo je veselje i oduševljenje morem lampica koje nas je dočekalo u Božićnoj bajci na imanju obitelji Salaj u Čazmi.

Božićni duh Vretenaca tako je ovaj tjedan bio na 100%, a za to je odgovoran i Šime Milovac uz kojeg smo ovotjednu božićnu priču Vretenaca raspjevano zaokružili uz stihove jedne od najpoznatijih božićnih pjesama, „Zvončići“.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja