Odlazak Vretenaca na HMP, Slatina

Jučerašnji dan, 19.7.2022., bio je poseban za naše Vretence.

Imali smo priliku vidjeti što rade naši doktori, medicinske sestre, tehničari i vozači na HMP, Slatina,? te koliko je njihov posao važan za sve nas.

Ondje su nas srdačno dočekali djelatnici koji su bili u smjeni?‍⚕️?‍⚕️. Naši članovi jedva su čekali vidjeti i čuti što rade, te se barem na kratko staviti u njihove cipele i doživijeti tu „moć“ pomaganja i spašavanja.
Prvo smo pregledali što se sve nalazi u sanitetu Hitne medicinske pomoći, u torbi liječnika i medicinske sestre? te što je sve potrebno napraviti u slučaju srčanog udara ili prometne nesreće.

Zatim smo mjerili puls, slušali stetoskopom srce jedni drugima?, a na kraju smo išli u obilazak ambulante hitne medicinske pomoći vidjeti što se sve ondje nalazi, koji lijekovi, te čemu što služi.

Na kraju ovog edukativnog obilaska, djelatnici su nam pokazali kako su nekada izgledale torbe liječnika i medicinske sestre, kao i što se u njima nalazilo.

Ovim putem zahvaljujemo se na svesrdnom dočeku doktoru Anti Zečeviću i medicinskoj sestri Mirjani Vlajnić što su nam pokazali kako izgleda njihov posao i osvijestili nas koliko su važni u našim životima❤️.