5. radionica „Škole neovisnog življenja“

Peta radionica projekta „Škole neovisnog življenja“ Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina održala se u petak, 8.7.2022. godine.

Pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić održana je radionica aktivnosti svakodnevnog života na kojoj su članovi Udruge savladali vještine koje su im neophodne za svakodnevne životne aktivnosti i izazove.

Zaštitno lice svakog ljeta je definitivno ona – LUBENICA, te nema bolje teme sa kojom bi se bavili na današnjem druženju. Nakon što smo istražili zanimljivosti o ovom slatkom POVRĆU iz porodice tikvi, krenuli smo na konkretne aktivnosti.

Kako smo prethodni dan samostalno kupili i ohladili lubenicu, danas smo je odlučili pripremiti za okrijepu na jedan jako zanimljiv način – na štapićiu kojeg smo irezali upravo od njene kore.

Ono što smo shvatili na kraju ove radionice je da nema ništa ljepše nego sjesti negdje u hlad, gledati negdje u daljinu, pustiti misli i uživati u konzumaciji ovog svima dragog i finog, ali i jako zdravog ploda roze boje – LUBENICE.

Prisutni korisnici su: Davor Marincel, Matej Teglović, Benedikt Jurišić
Radionicu održala: Ivana Sabolić, mag.rehab.educ