SekvojIN PIKNIK – druženje članova Udruge Vretenac, Slatina & Udruge Jaglac, Orahovica

Ovaj mjesec nizom aktivnosti obilježili smo najvažniji dan za našu Udrugu, a to je Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Kako to za nas nije samo jedan dan, već ga živimo 365 dana u godini, tako smo danas odlučili dan provesti sa našim dragim prijateljima iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice.

Nakon što smo našim prijateljima pokazali naš novi prostor (u koji smo i sami zaljubljeni), preselili smo se ispod naše SEKVOJE kako bi uživali u njenom hladu i započeli naše druženje.

Aktivnosti smo započeli radionicom pod nazivom „Smijeh i pokret“ pod vodstvom edukacijske rehabilitatorice Ivane Sabolić, sa kojom smo se kroz pokret pokušali razgibati i razbuditi te pripremiti za daljnje izazove.

A, ubrzo je uslijedio izazov na slijedećoj radionici „Znanje i otkrivanje“ s edukacijskom rehabilitatoricom Patricijom Karaman koja nam je pripremila kviz znanja i nakon toga potragu u kojoj smo pomoću karte našli slova i spojili ih u cjelinu: SEKVOJA!

Kako bi se nakon ovih aktivnih zadataka malo odmorili, potrudio se volonter Udruge Vretenac, Slatina; Patrik Karaman, bacc.fizioterapije sa kojim smo se putem vježbi disanja relaksirali i opustili sve svoje mišiće.

I kao na pravom PIKNIKU, druženje smo nastavili na dekicama, sa sokovima, kiflicama, grickalicama i slasticama koje je za nas pripremila naša Sandra Jadek kojoj se ovim putem od srca zahvaljujemo.