26. radionica „Škole samostalnog življenja“

Tjedan je za Vretence počeo jednom, ne tako malom promjenom.

Kako to sada obično biva, u fazi prilagodbe na „novo normalno“ i nove epidemiološke mjere morali smo prepoloviti našu radnu grupu jer nam kvadratura prostora ne dopušta broj ljudi veći od 6. Tako je dečke zapala prva polovina tjedna, a naše djevojke druga.

No tehnikalije na stranu, desetkovani i zbog toga pomalo tužni, jer ipak smo već skoro punih osam mjeseci svakodnevno zajedno, teška srca nabacili smo osmijehe na lica i bacili se na posao.

Tako su naši dečki prvo odlučili napraviti đir gradom, a kako to „đirivanje“ ne bi bilo samo prazno hodanje za zadatak su dobili uočiti promjene koje za sobom nosi skoro pa pravo zimsko vrijeme. Čaj, sendviči i „ćakula“ o tjednu i vikendu iza nas popravili su raspoloženje, a da bi to dobro raspoloženje i zadržali, odlučili smo ništa ne raditi i uz film, u multifinkcionalnoj dvorani Poduzetničkog inkubatora, se zabaviti i opustiti.

Pozabavili su se dečki (u svojoj polovici tjedna) i izradom čizmice za Svetog Nikolu, a iskoristit ćemo odmah priliku da svim imenjakinajma i imenjacima Sv. Nikole poželimo sretan imendan.
Bili su dečki i u kupovini te još jednom ponovili važnost pametnog raspolaganja kućnim budžetom, pripremali su si obroke a uz to naravno za sobom su radni prostor i očistili.

Drugu, onu ljepšu 😉 polovinu tjedna, naše djevojke su jedva dočekale. Kao i dečki, djevojke su prošetale gradom, ali umjesto fokusa na promjene u okolišu, svoj fokus su stavile na božićne dekoracije u gradu jer cure kao cure, bitno da svjetluca i blješti.

Lampice su nas nostalgično vratile na prošlogodišnji Advent u gradu, pa su djevojke na youtubeu pogledale kako je Advent izgledao u svjetskim metropolama prije korone. Blagdanskom duhu i veselju djevojke su se u potpunosti prepustile i ozbiljno počele s pripremam božićnih suhih kolača, a prve na redu našle su se čokoladne kuglice sa suhim voćem i petit keksima.

Tjedan su djevojke zaključile obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom uz čokoladne kuglice, čaj i izradu planana aktivnosti za nadolazeći tjedan.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja