75. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Bio je ovo pravi predvalentinovski tjedan.

Puno smo razgovarali o ljubavi, osjećajima, a i naše kreativne radionice bile su pune valentinovskih motiva.

A jedna od najljepših ljubavi je ona prijateljska i upravo zbog toga odlučili smo izradili „valentinovsku kutiju“ koju ćemo napuniti porukama prijateljstva.

Jedan od naših prijatelja je i Dalibor Pukanić, vlasnik grafičkog studija GP DISIGN. Dalibor je i naš sustanar u Poduzetničkom inkubatoru Slatina, a već više puta nas je ugostio u svom radnom prostoru, ali i donirao nam materijal za radionice. Ovaj put upoznao nas je s načinom izrade privjesaka za ključeve koje nam je nakon izrade i poklonio, a dobili smo i dio materijala potrebnog za izradu srca tehnikom Izon.

Tehnika je to kojom smo trenirali svoju spretnost i strpljenje, a kao rezultat dobili končana srca na stiropolu.

O našim srcima, pojmu ljubavi i osjećajima razgovarali smo s volonterkom Tamarom Dorić. Naša, od milja zvana, teta Tamara obožavateljica je kave, pa smo tako i naše druženje počeli kavom, a završili izradom srca i pjesmom.

Tjedan je zaključen završnim pripremama za naš valentinovski „Štand ljubavi“, čišćenjem prostora u kojem boravimo, te izradom plana aktivnosti za sljedeći tjedan.

Priključili smo se ovaj tjedan i kampanji „Milijarda ustaje protiv naselja nad ženama“, te našim fotografijama podržali smo umjetnički otpor nasilju – nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad “jedinstvenim tijelom” – našom Zemljom.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.