31. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Ni manje ni više, tjedan smo započeli retrospektivom. Vratili smo se čak 70 godina unatrag i upoznali ulice našeg grada u jednom drugačijem svjetlu.

Slatina k’o Slatina” dokumentarni je film Zavičajnog muzeja Slatina i Fotovideo-kluba Slatina, a poslužio nam je kao vremeplov pomoću kojega smo bar približno dobili sliku naše Slatine 50-ih godina prošlog stoljeća.
Iako se nama 70 godina ne čini puno, zaključili smo da se puuuno toga u našem gradu promijenilo. Neke nove zgrade su niknule, neke stare nestale, ulice su se asvaltirale i sa njih nestale su zaprežne kočije.
A sad za one koji žele znati više :

Upoznavanje dijela žive povijesti naše Slatine napunio nam je baterije za ostatak predviđenih aktivnosti radnog dana i tjedna. Tako dok su se jedni bavili krojenjem, šivanjem i punjenjem jastučića, drugi su to isto punjenje pripremali i jastučiće pakirali, a tko su budući vlasnici jastučića neka još malo ostane tajna.

Iako se često čini da samo radimo, mi vam zapravo jako puno razgovaramo i to o svemu. Našim strahovima, željama, najdražim filmovima i serijama, stvarima koje nas vesele, a sve nas najviše vesele naši prijatelji.
A upravo o onim lijepim i manje lijepim prijateljstvima smo razgovarali i zaključili da imamo čast i privilegiju pohvaliti se da smo nas desetak na čelu s našom tetom Jasnom stvarno postali pravi prijatelji.
Znamo se, kako ono kažu, u dušu!
A u dušu nas zna i psihologinja Jasna Plantak s kojom smo razgovarali o samopoštovanju kroz aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje pozitivne slike o sebi.

Uz pozitivan stav proslavili smo i rođendan našeg Davora i to bi možda izdvojili kao najdraži dio tjedna.
Onaj malo manje drag dio tjedna bilo je peglanje, pranje stakala, podova i suđa, ali trudimo se držati one “Što se mora, nije teško”. A nikada nam nije teško prošetati do knjižnice, knjigu vratiti, novu podignuti i s veseljem je pročitati.

Otprilike ovo je sažetak tjedna iza nas, a moramo spomenuti i naše mame koje su se ovaj tjedna prvi put nakon praznika sastale i odmah na posao bacile. Uz Jasnu Horvat i Jelicu Hržinu mame su izrađivale valentinovske ukrase koje ćemo vam, nadamo se imati priliku, predstaviti.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja