41. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Deset dana neviđenja nadoknadili smo uz puno razgovora, druženja i društvenih igara i proslavu jednog rođendana.

Bilo je tu puno toga za ispričati a rođendan naše Ana Marije bio je prava prilika za to i naravno ništa bez glazbe, grickalica, sokova i da ne zaboravimo, poklona.

Na listi dobrih želja pri samom vrhu uvijek se nađe i zdravlje, a danas kada je dobro zdravlje važnije no ikada mi smo mu odlučili posvetiti jedan cijeli dan, Dan zdravlja. Iako na svoje zdravlje trebamo paziti cijele godine, važno je ponekad se podsjetiti što sve za zdravlje svoga tijela i duha možemo svakodnevno činiti. Tako smo zaključili da bi bar jednom godišnje trebali posjetiti doktora i napraviti sistematski pregled, vodeći računa da pri tome ne zaobiđemo zubara.

Kišnu sredinu tjedna iskoristili smo za peglanje. Počeli smo s kuhinjskim krpama, a završili na peglanju radnih kuta i što da vam kažemo, peglanje, pomalo nevoljko, ali vrlo uspješno svladano.
Uspješno smo savladali i gledanje naše najdraže serije „Lud, zbunjen, normalan“, a kako nas je kiša zatvorila kraj tjedna proveli smo igrajući društvene igre, a izradili smo od kolaž papira i tenisice te vježbali finu motoriku vežući ih.

Kišni tjedan mi smo maksimalno iskoristili, družili smo se, nešto novo smo naučili, puno glazbe smo slušali i sve u svemu dobro se svaki dan zbavili.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.