Volonterske aktivnosti u Udruzi Vretenac kroz mjesec PROSINAC

Mjesec PROSINAC bio je stvarno čaroban, baš onakav kakvog smo ga i zamišljali da će biti.

Započeli smo ga našim Božićnim štandom na kojem smo izložili razne božićne motive. Kao i prošli mjesec i ovaj nas je posjetila naša teta Jasna Horvat i održala kreativnu radionicu na kojoj smo izrađivali predivne anđele koji će se zasigurno naći kao ukrasi na mnogim jelkama u domovima naših sugrađana.

U nastavku mjeseca obilježili smo rođendan našeg Gorana Grahovca koji nas je počastio pizzom i sokom. Ovim putem još jednom želimo našem Gogi sve najbolje. Također, održali smo kreativnu radionicu na kojoj smo izradili bor od zelenog kartona kojeg smo ukrasili kuglicama raznih boja.

Polovica mjeseca bila je uzbudljiva – posjetili smo koncert kojeg su održali članovi Glazbene škole Milka Kelemena, Slatina samo za nas, za Vretence. Osjećali smo se toliko posebno i predivno te se zahvaljujemo ravnatelju Antoniu Brzici, svim djelatnicima i članovima Glazbene škole na predivnom koncertu. Nadalje, mjesec je obilježila i „Večera s Vretencima“ na kojoj su članovi naše Udruge ugostili 50-ak gostiju i imali priliku pokazati svoje sposobnosti u izradi slastica i koktela te posluživanju jela i pića. Večerom smo obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera. Još se jednom zahvaljujemo svim sponzorima koji su pripomogli u organizaciji večere.

Tjedan pred Božić započeli smo ukrašavanjem naše jelke koju nam je donirao gospodin Željko Milak iz Čačinaca te mu se ovim putem zahvaljujemo na istome. Božićnu jelku ukrasili smo raznim ukrasima koje smo sami izradili te smo se osjećali baš posebno, jer je to naših ruku djelo. Također, posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina u sklopu projekta KROK – Korak kroz kulturu. Pogledali smo film „Ledeno doba“ te smo uz pomoć „Maski emocija“ u obliku medvjedića izrazili svoje osjećaje nakon pogledanog filma. Nadalje, dijelili smo božićne čestitke koje smo izradili na našim radionicama svima koji su nam tokom ove godine pomogli u radu Udruge. Posjetili smo i gradonačelnika Denisa Ostrošića kojem smo uručili jedan unikatni rad – kakvi su i svi radovi Vretenaca  Svesrdno nas je dočekao, rezimirali smo ovu godinu te zaključili da je bila i više nego uspješna i poželjeli smo jedni drugima da iduća bude još uspješnija.

Završetak mjeseca prosinca obilježila je donacija poklona povodom Božića tvrtke IIC Intelligent Industrial Concepts našim članovima Udruge koji su bili oduševljeni i presretni. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo tvrtki ICC na divnoj donaciji kojom su usrećili naše članove. 

Ova godina je bila prepuna uzbuđenja, novih izazova, druženja, kreativnih radionica – ma prepuna priča i dogodovština. A sada idemo na zasluženi odmor kako bi proveli blagdane sa svojim najbližima te napunili baterije za sve ono što nas čeka u idućoj godini, a vama svima dragi naši želimo sve najbolje povodom blagdana i uspješnu i sretnu 2023. godinu.