71. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Dva tjedna praznika bila su dovoljna za odmor i punjenje baterija, ali i da se zaželimo jedni drugih.

Naravno, kako to obično biva, nakon svakog dužeg nedruženja slijedi puno pričanja i prepričavanja svega onog što nam se dogodilo, a sve to uz kavu, čaj i puno smijeha. Trudimo se da nam smijeha nikada ne fali, a posebno ne na njegov Dan. O smijehu smo razgovarali, smijeh smo upoznali i odlučili što više se od srca smijati jer kako ona stara kaže „Smijeh je lijek“.

Početak nove godine odlučili smo iskoristiti za ponavljanje svega naučenog, a krenuli smo s godišnjim dobima. Nakon što smo redom nabrojali svih 12 mjeseci, utvrdili godišnja doba i njihove karakteristike, bacili smo se na izradu kalendara godišnjih doba.

Ponavljanje se nastavilo razgovorom o dentalnoj higijeni i važnosti redovitog posjećivanja, nikome dragih, stomatologa. No da ne bude sve samo na razgovoru, još jednom smo u praksi ponovili kako pravilno oprati zube, a pozabavili smo se i pomagalima koja nam uz četkicu za zube pomažu u održavanju higijene usne šupljine. Ponavljanju tu nije bio kraj, a kako bi spojili ugodno s korisnim, ali i zato što jako dugo nismo ništa naručili, odlučili smo se počastiti i naručiti pizzu, a ta čast pala je na našeg Gogu koji je to hrabro u potpunosti samostalno odradio.

Ono što nas je posebno razveselilo i za što smo se s veseljem pripremali, posjet je Denisa Ostrošića, slatinskog gradonačelnika. Bilo je to prije svega veselo druženje s puno razgovora. Gradonačelnik je malo bolje upoznao nas, što radimo i što sve planiramo raditi, a ovo je bila odlična prilika da mi upoznamo njega i sve ono što radi i čime se bavi.

Bio je ovo tjedan smijeha, druženja i ponavljanja u kojem smo se uz sve navedeno bavili i izradom čestitki uz volonterku Danicu Tot, te izradom naše ledene bajke, a koji smo zaključili šetnjom do slatinskog Bajera jer šteta je ne iskoristiti lijepo vrijeme i zubato zimsko sunce.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.