62. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Tjedni nam lete, pa smo tako kraju vrlo uspješno priveli i 62. tjedan čiji je lajtmotiv bio kreativnost na kvadrat uz pomalo učenja.

Nakon dugo vremena s nama se opet družila i radila Marina Kovačić, voditeljica art radionica. Uz to što s Marinom se likovno izražavamo s njom i učimo, a ovaj tjedan smo naučili svrstati boje u pojedine razrede, kao i kao nastaje koja boja. Naravno nakon onog teoretskog odmah smo se bacili i na praktični dio miješanja i stvaranja novih boja, a ono što smo počeli s Marinom početkom tjedna, dovršili smo s njom sredinom tjedna.

Uz stvaranje likovnih radova s Marinom, kreativni smo bili i s našom teta Jasnom Horvat. Jesen nam se ovaj tjedan i kalendarski pridružila pa smo se bacili na izradu jesenske dekoracije, a lijepo vrijeme šteta je bilo ne iskoristiti za piknik i druženje na slatinskom Bajeru.

Ali ni tu nismo stali, pa smo tako kraj tjedna proveli obilježavajući Međunarodni dan kulturne baštine. Prije svega naučili smo što je to kulturna baština i koliko je zapravo Lijepa naša bogata ne samo prirodnim ljepotama već i kulturnom baštinom od Vukovara pa sve do Dubrovnika. I opet nakon teoretskog dijela uslijedio je onaj praktični. Posjetili smo izložbu „Numizmatička zbirka Zavičajnog muzeja Slatina“, a za nas bila je organizirana i radionica „kopiranja kovanica“. Kovanice smo „kopirali“, izrezali i od njih velikog vretenca napravili.

U veselom iščekivanju sljedećega tjedna, Vama želimo ugodan ostatak vikenda.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja