Udruga Vretenac, Slatina potpisala Ugovor o financiranju za inovativni program “CRES”

24. kolovoza 2023., Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” s ponosom objavljuje potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za trogodišnji program naziva “CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama”. Ova značajna inicijativa ostvarena je u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, a pod financijskom podrškom Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

“CRES” program, temeljen na strukturiranim i pažljivo osmišljenim aktivnostima, predstavlja ključan korak prema razvoju inovativnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama, s posebnim naglaskom na prevenciju diskriminacije i institucionalizacije. Kroz organizaciju poludnevnog boravka i provođenje raznolikih aktivnosti, program će osigurati stjecanje svakodnevnih vještina, podržati samostalno življenje te aktivno integrirati korisnike Udruge Vretenac u lokalnu zajednicu.

Jedan od ključnih elemenata programa je zapošljavanje Ane Todorović, magistre primarnog obrazovanja, kao voditeljice programa na puno radno vrijeme. Njeno stručno znanje i predanost bit će od iznimnog značaja za kvalitetno provođenje aktivnosti i postizanje ciljeva programa.

Ovaj program rezultat je dugotrajnog i predanog rada Udruge “Vretenac, Slatina” te se temelji na Rješenju o pružanju socijalne usluge poludnevnog boravka. Očekuje se da će “CRES” ne samo potaknuti razvoj vještina i socijalne inkluzije, već i osigurati snažan napredak prema ostvarivanju jednakih prava i zaštiti osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruga “Vretenac, Slatina” izražava duboku zahvalnost partneru na projektu, Hrvatskom zavodu za socijalni rad, te svim dionicima koji su podržali ovu inicijativu.