Redovna sjednica skupštine Udruge

Dana 23. siječnja 2019. g. s početkom u 17:00 sati, u Hrvatskom domu, Slatina održana je Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina.

Sjednicu skupštine uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman vodila je tajnica Udruge Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice skupštine, uslijedilo je predstavljanje plana rada Udruge u 2018. godini. S planom rada prisutne su upoznale Patricija Karaman I Julijana Pavlešić.

Kroz godinu dana djelovanja Udruge Vretenac održano je 36 radionica namijenjenih odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i 18 radionica s djecom s teškoćama u razvoju, te 13 radionica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji se provodi do sredine lipnja tekuće godine. Udruga Vretenac u 2018. godini provela je 4 projekta:

  • Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence (Grad Slatina)
  • Pokret, igra, učenje (Grad Slatina)
  • Naše pravo na sport (KOMRAD d.o.o)
  • Svjetlopis zavičaja mojim očima (VPŽ)

Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2018. godinu predstavljen je plan rada i izvješće za 2019. godinu, među kojima je istaknut projekt „Moj asistent 3” u suradnji s Udrugom OSIT Jaglac, Orahovica koji se provodi od siječnja ove godine te radionice samozastupanja kao novi oblik podrške.

Nakon formalnog dijela sjednice Skupštine, roditelji, volonteri i korisnici Udruge kroz literarni rad podijelili su s prisutnima svoje viđenje Udruge. Svoje sastave pročitali su Jadranka Horvat (roditelj korisnika), Josip Miter i Goran Grahovac (korisnici), te Tamara Dorić (volonterka).

Predsjednica Udruge Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu godinu.