70. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Prošli, predbožićni tjedan bio je jubilarni 70. tjedan druženja u našoj „Školi samostalnog življenja“, a uz to „jubilarno“ savršeno se slaže i ono „slavljeničko“ te kad se na sve to doda malo božićnog duha, znate da je bilo dobro i veselo.

Drugačije nije ni moglo biti jer uz miris kave i čaja dovršavali su se božićni ukrasi, čestitke, napravile se čokoladne kuglice te razgovaralo o tome kako se s vlastitim obiteljima pripremamo za Božić.
Posebno veselje izazvalo je skoro već tradicionalno kićenje božićnog drvca s našim sustanarima, ali i prijateljima iz Poduzetničkog inkubatora Slatina jer to kićenje završilo je druženjem i malim božićnim domjenkom.

Kao i uvijek, najveselije je kada dolazi Šime, naš voditelj alternativnih radionica s elementima muzikoterapije. Zajedno s Šimom Milovcem ponovili smo sve one znane i manje znane božićne pjesme, raspjevali se, pa čak i zasvirali.

Tjedan je završen druženjem, društvenim igrama i lijep željama za nadolazeće blagdane.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.