35. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Radeći presjek prošlog tjedna, zaključili smo da je to uglavnom bio tjedan učenja i rođendanskih slavlja.

Odmorni i spremni za rad tjedan smo počeli razgovorom o štetnosti duhanskih proizvoda i posljedicama dugotrajne konzumacije i izloženosti duhanskom dimu, ali da ne bude sve tako crno pozabavili smo se i pozitivnim učincima nepušenja na zdravlje.

Razgovor u kojem smo posebno živo sudjelovali je razgovor o pemetnim telefonima. Danas bi nam život bez njih bio nezamisliv, a koliko su nam zapravo olakšali život, pogotovo sad u ovo „pandemija vrijeme“, i kako ih to „pametno“ koristiti smo naučili.
Pa tako smo saznali da osim hrane, možemo naručivati i namirnice, odjeću i obuću, šminku i kozmetiku. Tu su i aplikacije koje nam olakšavaju snalaženje u gradu, omogućuju naručivanje taxija, ali i aplikacije koje su nam za vrijeme „lockdowna“ omogućile online održavanje sastanaka, ali i druženje, igranje kvizova i učenje.

Učili smo i uz Šimu Milovca, voditelja alternativnih radionica s elementima muzikoterapije. Iako to uvijek napišemo, moramo i danas, Šiminim radionicama se možda najviše razveselimo a ovaj put uveo nas je u svijet ritma, pozabavlili smo se prepoznvanjem i upoznavanjem zvuka pojedinih instrumenata, te za kraj još jednom smo se bavili stvaranjem i skladanjem vlastitih melodija.

Nakon svog tog učenja red je došao na rođendanska slavlja i to čak tri rođendana. Rođendan naših cura Bettine B. i Maje R., te rođendan našeg Josipa M. proslavili smo uz puno slatkiša i kolača, te naravno dobro društvo.

Pripremali smo se ovaj tjedan i za naš štand povodom Dana žena koji ste mogli posjetiti u petak, a prikupljene donacije od srca prosljeđujemo Udruzi dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika iz Virovitice.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja