2. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Ovotjednu “Školu samostalnog življenja” Vretenci su započeli upoznavanjem i ponavljanjem godišnjih doba stavljajući fokus na odjeću primjerenu pojedinom godišnjem dobu.

Koliko je važna higijena tijela, toliko je važna i briga o urednosti odjeće. Uz voditeljicu Jasnu Horvat Vretenci su razgovarali o načinima pranja odjeće kroz povijest a kako bi teoriju povezali s praksom posjetili su tvrtku Elektromontaža Kenjerić iz Slatine, u kojoj su upoznali funkcije i primjene kućanskih aparata. Ono što je oduševilo muški dio Vretenaca bilo je upoznavanje s Teslom, električnim automobilom koji su dečki, ali i cure uz gospodina Kenjerića detaljno pregledali.

Tjedan su Vretenci završili odlaskom u Zavičajni muzej Slatina, a prije samog odlaska ponovili su pravila lijepoga ponašanja u muzeju. U muzeju Vretencima su se pridružile i mame, te uz stručno vodstvo kustosa Zavičajnog muzeja Srđana Duričića Vretenci su pogledali stalni postav muzeja kao i izložbu 4. Hrvatski triennale keramike.

Dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.