59. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Ovaj tjedan nam je bio posebno aktivan. Zapravo, puno smo učili i educirali se, a sve je počelo s ponedjeljkom.

Biti informiran danas je važnije no ikada, pogotovo kada su kanali i izvori tih informacija na dohvat ruke – a upravo o važnosti informiranja i odabira provjerenih izvora i kanala s nama je razgovarala edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman.

Tako smo utvrdili načine na koje dolazimo do neke informacije, kao i prepoznati vrstu te informacije, a naučili smo da ne smijemo „padati“ na senzacionalističke naslove te da uvijek trebamo birati provjerene izvore informiranja.

S učenjem nismo stali, pa smo tako još jednom zapravo utvrdili da su i pješaci sudionici prometa i da se na nas hodače odnose neka pravila kojih se možda ne pridržavamo i koja često zaboravimo. Ponovljeno smo utvrdili šetnjom kroz grad spajajući ugodno s korisnim. Naime, prošetali smo do knjižare, kupili loptu, šetnju nastavili do obližnjeg igrališta i zaigrali nogomet.

Ostatak tjedna protekao je u istom tonu – bez nogometa, uz pokoju društvenu igru i učenje. Još jednom pozabavili smo se prostornim odnosima i važnošću snalaženja u prostoru.

Obavljale su se tu još i sve one redovne stvari s tjednog rasporeda poput kuhanja i čišćenja, pila se je i kava, čak se i sladoled pojeo i naravno kao i uvijek ponekad nam je tjedan prekratak za sve planirano.

Ne smijemo zaboraviti i da je i stručno vodstvo Udruge, kao i voditeljica aktivnosti „Škole samostalnog življenja, Jasna Horvat, sudjelovalo na dvodnevnoj edukaciji u Udruzi Jaglac u Orahovici, a koja je za cilj imala osnaživanje rada udruga te nastavak rada po završetku provedbe projekta „Nauči me i uspjet ću!“

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.