Moja Slatina je lijepa ili zašto volim ovaj mali grad

Možda niste znali, ali ja nisam „pravi“ Slatinčanin. Rođen sam u Koprivnici i tamo sam živio do svoje sedme godine, a onda sam se s roditeljima i bratom preselio u Slatinu. Slatinu sam odmah zavolio zbog njene ljepote i krajolika koji je okružuju. Volim sve u Slatini. Volim što je tu moja obitelj i moji prijatelji, a ono što mi se najviše sviđa kod Slatine je blizina Papuka jer priroda je ono što me opušta.

Kako i svaki grad, i Slatina ima svoje nedostatke. Nedostaje joj prostor za mlade poput mene u kojem bi se oni mogli družiti, razgovarati, pa čak i živjeti, ali i učiti. To mjesto mladima poput mene pomoglo bi u osamostaljivanju, možda bi tada lakše posao našli. Kad smo već kod nedostataka, Slatini nedostaje jedan luksuzni restoran, a bio bi presretan kad bi se u našem malom gradu izradio McDonald’s.

Unatoč svim nedostacima, Slatina je moj grad i dom već punih 20 godina, pa iako nisam „pravi“, ponosni sam Slatinčanin.

Autor: Josip Miter
Lektura: Julijana Pavlešić
Foto: vpz.hr

Kolovoz 2021.

Josip Miter

Zovem se Josip Miter i živim u Slatini s roditeljima, a od veljače 2021. godine na web stranici Udruge Vretenac imat ćete priliku pratiti i čitati moj osobni blog „Josipove priče“. Kroz ovaj blog upoznat ćete mene, moj život, što volim, što ne i moje hobije.