Odlazak Vretenaca u berbu grožđa

Vrijeme kada će biti berba grožđa u prvom redu ovisi o zrelosti istog, a zrelost od sorte i klime. Na zrelost grožđa utječu i načini rezidbe, gnojenje, navodnjavanje,itd. Kako bismo i mi jednim dijelom sudjelovali u svemu tome, odlučili smo otići u berbu grožđa u vinograde vinarije „Stari podrum“.

Ondje su nas srdačno dočekali vlasnik vinarije, gospodin Ivan Halas, te njegova suradnica Mara, koja je ujedno voditeljica i organizator berbe grožđa. Gospođa Mara pokazala nam je koju sortu grožđa trenutno beru te nam dala sve upute. Odmah smo se bacili na posao, a pri tom smo se i odlično zabavili. Bilo je ondje i pjesme, zanimljivih razgovora o vrsti grožđa koju beremo, ali i pauze za nešto popiti, prizalogajiti i podružiti se sa radnicima koji svakodnevno brinu o vinogradima vinarije.

Zahvaljujemo se gospodinu Ivanu Halasu što nam je omogućio upoznati se sa načinom održavanja vinograda te gospođi Mari koja nam je dala sve potrebne upute vezane za branje grožđa. Puno smo toga novog naučili, te smo bogatiji za još jedno iskustvo.