53. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Kuhača, krpa, pregača uz kredu i škare, lajtmotivi su radnog tjedna iz nas.

Pa smo tako puno čistili, terasu poredili i cvijeću posebnu pažnju smo posvetili. Nije da su nam to baš najdraži poslovi, ali jednom je netko rekao „Što se mora, nije teško“, pa vođeni time u svim tim manje primamljivim poslovima čak i uživamo. Što se pak kuhanja tiče, kuhala se samo kava, ali su se radile hladne povrtne salate. Ljeto je, vruće je i štednjak palimo samo ako baš moramo.

A ono što smo još morali ovaj tjedan je pripremiti se za izlaganje na Dravskom proljeću, manifestaciji u organizaciji Općine Sopje. Tako da ako ste u prolazu, obavezno navratite i posjetite naš mali izložbeni štand.

Iako se ovaj tjedan uglavnom samo radilo, uz volonterku Kristinu Horvat, magistru sestrinstva, učili smo o važnosti zaštite kože od UV zračenja. Uz to što je UV zračenje, naučili smo i zašto je važno kožu zaštititi posebno preko ljeta, ali i zime, te kako je pravilno zaštititi.

Vama želimo da uživate u ostatku vikenda, a u nedostatku aktivnosti posjetite manifestaciju Dravsko proljeće i uživajte zajedno s nama.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.