U Slatini održana radionica Zaklade Slagalica „Aktivni u zajednici“

U prostorijama Posjetiteljsko-interpretacijskog centra Sequoia Slatina 22.4.2022. održana je radionica Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica iz Osijeka na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Slatine, gradskih institucija, slatinskih udruga i škola te organizacija civilnog društva.

Radionicu je vodila Dijana Živaković, stručna suradnica Zaklede Slagalica koja je na samom početku nazočne upoznala s programom „Aktivni u zajednici“.

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva provodi program „Aktivni u zajednici“ na području pet slavonskih županija, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj.

Cilj programa je razvoj lokalne zajednice, osnaživanje i poticanje pozitivnih promjena, mobiliziranje zajednice, jačanje društvenog kapitala u zajednici, poticanje na društvene akcije te obrazovanje za filantropiju.

Program „Aktivni u zajednici“ provodi se već četiri godine, a namjera je uključiti lokalne zajednice Slavonije i Baranje kako bi kroz prepoznavanje resursa svake pojedine zajednice, procjene potreba i zajedničkim trudom svih dionika u zajednici napravili koraci u osnaživanju iste, razvoju kulture, davanju te povećanju društvenog kapitala.

Iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina radionici je nazočila Helena Dereš, volonterski klub Srednje škole Marka Marulića predstavljala je Marina Ivoš, volonterski klub Osnovne škole Josipa Kozarca Marijana Toplak, Slatinski informativni centar Sunčica Novak Pavličević, te Gradsko društvo Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić. Iz Grada Slatine u rad radionice Zaklade Slagalica uključile su se Anita Rastija, pomoćnica pročelnika za projekte i Marija Fumić, viša stručna suradnica pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine.

Sljedeća radionica najavljena je za 12. svibnja ove godine.

(Slike i tekst preuzete sa portala Radio Slatina)