FB kampanja Udruge Vretenac – Sve boje Vretenaca

Mjesec svibanj u kalendaru Udruge Vretenac zauzima posebno mjesto jer se 16. svibnja obilježava Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja.
Ove godine Vretenci su odlučili cijeli mjesec posvetiti obilježavanju ovoga Dana predstavljajući svoje najljepše boje, svoje članove i volontere provodeći FB kampanju „Sve boje Vretenaca“.

Uz „Četvrtak kod Vretenaca“ u svibnju Vretenci ekskluzivno uvode i „Ponedjeljak s Vretencima“. Dva puta tjedno, od četvrtaka 7.5.2020., na FB stranici Udruge Vretenac moći će se upoznati članovi i volonteri Udruge, njihovi hobiji, najdraže boje, snovi i želje. Predstavit će Vam se 28 članova i 25 volontera, sve različitosti ali i sličnosti satkane u 53 boje Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina.

Ovo je još jedna u nizu FB kampanja Udruge Vretenac, koja se svojim aktivnostima, ali i porukom nastavlja na kamapnju „Vretenci za autizam – Različitosti nas obogaćuju“. Istoimenu kampanju Vretenci su uspješno zaključili u srijedu 29.4.2020.. Šireći ljubaznost srijedom i uživajući u filmskim preporukama petkom, Vretenci su nas još jednom podsjetili da je ljepota uistinu u različitosti te Vas upravo iz tog razloga pozivaju da zajedno s njima u svibnju obilježite Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama i uživate u različitostima otkrivajući međusobne sličnosti jer samo ako dobro otvorite oči vidjet ćete one najljepše boje.