Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove III Kamp u Tuheljskim Toplicama

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama već tradicionalno za udruge i njihove članove organizirao je kamp „Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove III“ u Tuheljskim Toplicama od 20. do 23. svibnja 2021. godine.

Također, već tradicionalno, na kampu su sudjelovali članovi i vodstvo Udruge OSIT Vretenac, Slatina među kojima su predsjednica Udruge Patricija Karaman, tajnica Ivana Sabolić, voditeljica dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ Jasna Horvat i volonterka Julijana Pavlešić, te članica Udruge Senka Jung.

Kamp u Tuhelju mjesto je razmjene novih ideja, stvaranja novih kontakata, druženja ali i učenja, pa su tako i ove godine za predsjednike, vodstvo, roditelje i članove udruga organizirane različite radionice i predavanja na teme vraćanja poslovne sposobnosti, položaja osoba s invaliditetom na tržištu rada, također održana su i predavanja na temu spolnosti osoba s intelektualnim teškoćama. Za roditelje i članove udruga edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić održale su radionice „Tehnike i vježbe relaksacije“, koje su se nadovezale na predavanje o važnosti brige za vlastito mentalno zdravlje.

Četverodnevni kamp u Tuhelju bila je prilika za ponovno viđenje i druženje, ali i opuštanje uz učenje, te u iščekivanju nekih sljedećih Udruga OSIT Vretenac zahvaljuje se Savezu na, kao i uvijek, dobroj organizaciji.

RASPORED AKTIVNOSTI_KAMP TUHELJ 2021 (preuzmi PDF)