46. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Radni tjedan koji u Vretenaca počesto traje i duže od 5 dana bio je ispunjen kreativnošću i plesom.

A najkreativniji smo kada raspolažemo svojim kućnim budžetom, tada čak i čarobnjaci postajemo, te upravo zbog manje čarobnjaštva i što lakšeg raspolaganja s kunicama razgovarali smo o racionalnom vođenju zajedničke blagajne. Posebnu pozornost posvetili smo troškovima režija, gdje ih sve u našem gradu možemo platiti a pozabavili smo se i online bankarstvom, te skoro ovladali materijom, ali kao i uvijek ostavljamo prostora za nova učenja.

Kreativni smo bili i u izradi pauna. Pauna smo nacrtali, na kolaž papiru svoje dlanove iscrtali, izrezali i nastao je paun s najšarenijim repom. Kreativno smo nastavili biti u Zavičajnom muzeju Slatina i to na radionici „Ukrašavanja prirodnim materijalima“ na kojoj smo sudjelovali zajedno s učenicima OŠ Eugena Kumičića. Naravno, kad smo se već našli u muzeju njime smo i prošetali, pogledali stalni postav te kao i uvijek uživali.

Kraj tjedna ostavili smo za ples. Ples nas opušta, u plesu uživamo i plesati stvarno volimo, a uz našu tetu Jasnu Horvat, voditeljicu dnevnih aktivnosti, ovladali smo nekim novim plesnim koracima, sad još da neki plesnjak organiziramo jer jedva čekamo da s društvom zaplešemo.

Kao i uvijek i ovaj tjedan se redovito kuhalo, čistilo, a našli smo vremena u rasporedu za redovite šetnje, pa čak i odlazak na sladoled. Bio je ovo još jedan dobar tjedan proveden u još boljem društvu u kojem se nešto novo naučilo, ono staro već naučeno ponovilo i puno uživalo i smijalo. A to isto želimo i vama u tjednu pred nama.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja