Redovna sjednica Skupštine Udruge Vretenac, Slatina

U četvrtak, 2. ožujka 2023. godine u prostoru Udruge Vretenac na adresi Epicentar Sequoia, Slatina, održana je Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina za 2023. godinu koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Sjednicu skupštine uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Udruge Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu  i financijskog izvješća Udruge za 2022. godinu.

Udruga je tijekom 2022. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence V“ i „Vretenci bez granica“  i jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Sretna djeca“. Također Udruga je provodila i projekt „Podrži me II!“ financiran od strane tvrtke Komrad d.o.o.

Uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u mjesecu studenom 2022. započelo je i provođenje projekta „Pokreni promjenu II“, kao i provođenje projekta „KROK-Korak kroz kulturu“ u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina, financiran od strane Ministarstva kulture.

Osim toga, Udruga je nastavila partnerstvo sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac, Orahovica na projektima „Moj asistent IV“ i „Nauči me i supjet ću!“, koji su u 2022. godini i završili sa provedbom. Također, provodili smo i mjeru „Javni rad“ u sklopu koje smo zaposlili jednu osobu za poslove domaćice u udruzi te je ista završila sa radom krajem 2022. godine.

U 2022. godini sa provedbom je započeo i projekt „Friends without borders“ koji je financiran od strane Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i sufinanciranjem Grada Slatine.

U sklopu Institucionalne podrške, financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civlinoga društva, u Udruzi je zaposlena osoba na određeno vrijeme za vođenje administrativnih poslova, što je uvelike olakšalo poslovanje i aktivnost udruge.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2022. godine Udruga Vretenac, Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.
Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu predstavljen je Operativni plan rada i Fnancijski plan za 2023. godinu.

Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Vretenac, Slatina, Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu  2022. godinu.