Sudjelovanje na 12. Sportskim susretima udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Bjelovaru

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama u suradnji s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar organizirao je 22. travnja 2023. u Bjelovaru 12. Sportske susrete udruga osoba s intelektualnim teškoćama, u sklopu trogodišnjeg programa (2020. – 2023.) Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove III“.

Naravno da smo se ispred Udruge Vretenac, Slatina, rado odazvali ovom pozivu, te smo u sastavu; Mario Nujić, Matej Teglović, Senka Jung i Goran Grahovac u pratnji volontera Silvije Mađarić i Patrika Karaman, danas hrabro pohodili 12. Sportske susrete udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

Ovi sportski susreti izuzetno su važna manifestacija na državnoj razini jer pružaju priliku za inkluziju osoba s intelektualnim teškoćama, pružaju priliku za tjelesnu aktivnost i vježbanje te omogućuju osobama s intelektualnim teškoćama da se povežu sa drugim osobama i izgrade prijateljske odnose.

Ove godine na Susretima je sudjelovalo 22 Udruge sa područja cijele Republike Hrvatske, a natjecatelji su se natjecali u pet disciplina (nošenje loptice u žlici, karike na marike, bacanje lopte u koš, potezanje konopa i štafeta sa kvačicama).

Mi smo zasluženo izborili 3. mjesto i osvojili pehar u disciplini „potezanje konopa“ kojeg ponosno nosimo u našu Udrugu i našu Slatinu.

Ali ono što je važnije od pobjede i samog natjecanja, je to da smo vidjeli naše prijatelje i sa njima podijelili još jedan zajednički trenutak.

Organizatorima i domaćinima zahvaljujemo na svemu i čestitamo na divnim susretima koje jedva čekamo da prepričamo ostatku naše „Vretenac ekipe“.