U Čačincima održane 3. sportske igre udruga osoba s intelektualnim teškoćama: Najveći pobjednici su prijateljstvo, druženje i ljubav!

U sklopu manifestacije Dana općine Čačinci, u Športsko-rekreacijskom centru “Rupa”, 14.6.2022. održane su 3. Sportske igre udruga osoba s intelektualnim teškoćama. Domaćin natjecanja bila je Udruga “Jaglac” Orahovica, a uz domaćina sudjelovale su još udruge “Vretenac” Slatina, “Zvono” Belišće i “Korak dalje” Daruvar.

Udruge su se natjecale u igrama, mini rukometu, povlačenju užeta, igrama gađanja lukom i strijelom te poligonu sa žlicom i ping pong lopticom. Bilo je veselo i zabavno i na kraju je svatko odnio po jednu pobjedu. U povlačenju užeta najbolji su bili naši prijatelji iz Daruvara, u mini rukometu slavio je slatinski Vretenac, u nošenju loptice u žlici Zvono iz Belišća te u gađanju lukom i strijelom domaćin Jaglac.

Ono što je najvažnije, svi su pobjednici, a najveći pobjednici su zapravo prijateljstvo, druženje i ljubav – rekao je voditelj natjecanja Marin Milovac iz Udruge “Jaglac”.

Ispred Udruge Vretenac, Slatina natjecanju su prisustvoali članovi: Goran Grahovac, Senka Jung, Matej Teglović, Anita Lončarević, Davor Marincel i Jasmina Gegić uz pratnju volonterke Helene Gerenčir i voditeljice Helene Dereš.