Udruga Vretenac darivala slatinskog gradonačelnika u prigodi božićnih blagdana

Bliži nam se kraj ove, 2022. godine i to je nekako vrijeme da se podvuče crta i rezimiraju aktivnosti, a to su upravo učinili slatinski Vretenci te su o svome radu izvijestili gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića koji je u nazočnosti svog zamjenika Ilije Nikolića primio članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina Senku Jung i Mateja Teglovića u pratnji administratorice Helene Dereš.

Prije svega u vrlo srdačnom razgovoru rezimirali su se dojmovi s „Večere s Vretencima“ koju je gradonačelnik Ostrošić ocijenio izuzetno uspješnom te predložio da postane njihovom tradicijom u ovo blagdansko vrijeme, što su i sami Vretenci već planirali budući da je odaziv bio i više nego odličan.

Razgovaralo se i o brojnim aktivnostima te uspješno provedenim projektima tijekom 2022. godine kao i planovima za 2023. godinu.

Naravno riječ je o brojnim radionicama, edukacijama, izložbama, druženjima te raznim natjecanjima na kojima su sudjelovali članovi udruge uz zapažene rezultate, a sve to olakšao im je novi prostor u sklopu EPIcentra Sequoia Slatina kojega koriste na svakodnevnoj bazi.

Budući da im je na korištenje taj prostor ustupio Grad Slatina, to je bila jedna od suradnji uz brojne druge kojima je Grad do sada pomagao rad Udruge, a na čemu su se Vretenci u prigodi božićnih blagdana željeli zahvaliti gradonačelniku Ostrošiću te mu na dar donijeli unikatnu licitarsku božićnu jelku.

– Drago mi je što smo ovim prostorom omogućili još kvalitetnije susrete Vretenaca i njihovih roditelja te brojnih volontera što vjerujem obogaćuje život svim članovima udruge te ih čini prisutnijima u cjelokupnoj zajednici. Naime vrijedan rad Vretenaca sada je već vrlo prepoznatljiv i cijenjen, a njihove raznovrsne aktivnosti na kojima nastaju prigodni, unikatni radovi uveseljavaju naše sugrađane, što je bilo vidljivo između ostaloga i na ovogodišnjem božićnom štandu Vretenaca, – istaknuo je gradonačelnik zahvalivši se na poklonu, ali ni on njima nije ostao dužan te ih je također darivao prigodnim darovima.

Nadalje se razgovaralo i o planovima za naredni period, projektima koji su u pripremi te još uvijek velikom problemu koji nisu uspjeli riješiti u proteklom periodu, a riječ je o potrebitom prijevozu korisnika jer mnogi od njih, unatoč trudu brojnih volontera koji pomažu, zbog nedostatka istoga, često nisu u mogućnosti dolaziti na aktivnosti i zajednička druženja u Udruzi.

Čestitajući gradonačelniku i svim djelatnicima Grada Slatine sretan Božić i uspješnu Novu 2023. godinu Vretenci su se još jednom na kraju ovoga susreta zahvalili na izuzetnoj suradnji tijekom cijele godine, a koju je gradonačelnik, uzvrativši čestitke, najavio i u narednom razdoblju.

(Slike i tekst preuzeti sa Portala radio Slatina)