Izložba Jakova Kneževića u suradnji s Udrugom ‘Vretenac Slatina’ obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Jučer, 9.4., povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Slatini obasjala je posebna izložba radova jedanaestogodišnjeg umjetnika Jakova Kneževića, nazvana “OBOJENI SVIJET”. Mladi Virovitičanin, Jakov, koji svojom strašću stvara unutar autističnog spektra, očarao je posjetitelje svojim prekrasnim likovnim djelima, u pratnji svoje obitelji – mame Vedrane, tate Josipa i sedmogodišnjeg brata Roka.

Suradnja Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac Slatina” s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina rezultirala je ovim izvanrednim događajem. Impresionirajuće je bilo svjedočiti Jakovljevoj nepresušnoj kreativnosti i gledati uživo kako stvara nova umjetnička djela. Josip Knežević, otac Jakova, otkrio je prisutnima da će Jakov rado crtati i po narudžbi, što je rezultiralo nekim izuzetno osobnim crtežima.

Podršku i prijateljstvo Jakovu su pružili članovi naše Udruge, svojim darovima u obliku crteža, a osim članova Udruge, izložbi su prisustvovali i drugi građani zainteresirani za izložbu.

Ova izložba nije samo umjetničko ostvarenje, već istovremeno podsjeća na važnost prihvaćanja i podrške različitosti u našoj zajednici. Također, na sam dan 2. travnja, prostor Udruge Vretenac bio je obasjan plavom bojom, simbolizirajući time podršku i solidarnost prema osobama s poremećajem iz spektra autizma diljem svijeta.