13. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Ovaj tjedan naša adresa postala su vedra nebesa. Zidove smo nakratko zamijenili ulicama grada Slatine, zelenilom prirode i bazenima, no krenimo redom.

Kraći nego inače, tjedan je počeo pomalo užurbano i radno. Čistio se i pripremao prostor za nadolazeće radionice, a da ne bude samo radno prava izlika za odmor i čašćenje bio je rođendan naše Anite L.. Prošetalo se gradskim ulicama, a zatim uživalo u čašici razgovora uz sladoled/sok/kavu.

Sunčane, sad već s mirisom jeseni, dane odlučili smo iskoristiti na najbolji mogući način, a za to su nam u pomoć priskočile slatinske Lisice.
Ored izviđača Lisice dočekao nas je na slatiskom izletištu Bunarić spreman za druženje i akciju a uz njihovo vodstvo i mentorstvo postali smo na jedan dan skoro pa pravi izviđači.
Tko su izviđači?, Što oni rade? i Zašto je super biti izviđač? – pitanja su na koje smo dobili odgovore, a da sve ne ostane na teoriji, boravak u prirodi bio je odličan za testiranje naučenoga. Između ostaloga, naučili smo kako sigurno napraviti logorsku vatru i kako pravilno podići šator.
Plamen logorske vatre nas je ugrijao, a žar je bilo šteta ne iskoristiti, pa se je bacio roštilj – nama najdraža aktivnost na otvorenom.
Kraj tjedna bio je rezerviran za izlet i posjet Bizovačkim toplicama. Brčaklo se, plivalo, sunčalo, ukratko – uživalo se u vodenim radostima jer na bazenima ne može biti loše.
Ali ni to nije sve!
Po povratku doma, na iznenađenje Vretenaca, posjetili smo obiteljski zoološki vrt “Poučni park Bizik”. Gospodin Mirko, vlasnik parka, lijepo nas je dočekao, još ljepše ugostio, proveo parkom a najhrabrije pojedince jedan na jedan upoznao s nekim nama dalekim i egzotičnim životinjama.

Kad sve zbrojimo i oduzmemo, iako kratak, bio je ovo tjedan koji će se još neko vrijeme spominjati a dogodovštine prepričavati.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću! ” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću! ” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja