16. tjedan „Škole samostalnog življenja“ u okviru projekta „Nauči me i uspjet ću“

Tjedan je počeo uz čišćenje i dezinfekciju prostora, kuhanje, a napravio se i plan tjednih aktivnosti jer puno posla nas je čekalo.

Na rasporedu su se tako ovaj tjedan našle alternativne radionice. Pod vodstvom Marine Kovačić, na likovnoj radionici s elementima art terapije, izrađivalili su se kolaž portreti. Posjetio nas je i Šime Milovac, a kad Šime dolazi znamo da će biti veselo. Uz karaoke otkrivao se smisao za ritam, otklanjao strah od nastupa i dobro se zabavilo.

Tjedan je obilježilo prvo studijsko putovanju u Belišće u posjet Udruzi “Zvono” te upoznavanje sa “Citadelom – kampom i centrom za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom”. Uz upoznavanje s radom Udruge Zvono, za sudionike projekta “Nauči me i uspjet ću” bile su organizirane različite aktivnosti na otvorenom, a podružili smo se i uz društvene igre.

Ne smijemo zaboraviti da smo ovaj tjedan prvi put posjetili i jedan od lokalnih fast foodova i počastili se kebabom, a još jednom smo se pozabavili satom i pomjeranjem kazaljki.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.