17. radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

U ponedjeljak 18.2.2019., održala se još jedna radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prvi dio radionice pod vodstvo edukacijske rahabilitatorice Ivane Sabolić bio je posvećen edukacijsko-rehabilitacijskim postupcima. Maleni predškolci upoznali su se s pravom kornjačom, njezinim životom i navikama, što jede i kada spava.

Uz društvo kornjače lakše se radilo i učilo. Još jednom ponovili smo pisanje brojeva od 1 do 10, radili grafomotoričke vježbe i kreativno se izražavali, a sve to na temu kornjače.

Drugi dio radionice, aktivnosti pripreme za školu vodila je Julijana Pavlešić, a male predškolce upoznala je s dinosaurima. Kroz kratki crtani film upoznali smo dinosaure i njihov način života, a zatim se bacili na slovo D. D kao dinosaur, D kao drvo, D kao duga, D kao dabar, neke su od novih riječi koje smo naučili. Slovo D naučili smo pisati, a da i gradivo utvrdili zaigrali smo igru “D kao drvo, L kao leptir”.

Bez rezanja i lijepljenja nismo mogli. Izrezali smo dijelove kostura dionosaura, sastavili ih i u bilježnicu zalijepili.

Radionicu smo završili uz poligon igara kojima smo vježbali motoriku, logiku, kreativno smo razmišljali, ponovili boje, oblike i brojeve.

U sklopu projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” u ponedjeljak, 18.2.2019. održana je grupa podrške za roditelje pod vodstvom psihologinje Jasne Plantak.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja