4. radionica projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“

U utorak, 8.3.2022. u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, održana je četvrta radionica projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ pod financijskom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina sa partnerima na projektu Osnovnom školom Eugena Kumičića, Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina.

Radionica je, kao i uvijek, održana u dvije grupe sa učenicima iz posebnog odjela i učenicima osmih razeda, istoimene škole pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman.

Cilj ove radionice bio je putem igranja društvenih igara učenike naučiti da su pobjede i porazi sastavni dio igre i života te ih usmjeriti kako se s njima nositi. Najveća dobrobit društvenih igara jest u tome što omogućuju da učenici na kvalitetan način provode slobodne vrijeme, a istovremeno su zabavne, strukturirane i postoje pravila ponašanja i očekivanja.

Igranjem društvenih igara kod učenika su incirani zdravi interaktivni odnosi, a opuštena i zabavna atmosfera omogućila je učenicima komunikaciju o igri ali i o drugim slobodnim temama.

Na ovaj način učenici su dobili priliku da se bolje upoznaju i razviju osjećaj povjerenja i povezaosti.

Neke od društvenih igara kojima smo se pozabavili na ovoj radionici su: Domino, Hakuna Matata, Easy games, Pop n’ drop penguins, Čovječe, glupiraj se, Kids Labs.