78. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Bio je ovo kreativno rođendanski tjedan u kojem smo između ostaloga i puno razgovarali, malo vježbali te bavili se svim onim redovnim dnevnim aktivnostima i zadacima.

A sve je počelo razgovorom. Još jednom pozabavili smo se internetom, pretraživanjem informacija i mogućnostima koje nam internet pruža.

A upravo na internetu pronašli smo i neke od ideja za naše kreativne radionice na kojima smo ovaj tjedan, u susret našem izložbenom štandu povodom Dana žena, krojili, rezali, šivali i ukrase pripremali. Na jednoj od kreativnih radionica pridružile su nam se i mame.

Pridružila nam se ovaj tjedan i Marija Bešlić iz Centra Fizotin, koja nas je uz pomoć pilates lopti razgibala i pripremila za ostatak radnog tjedna.

Kako je cijeli tjedan protekao u kreativnim pripremama za Dan žena, o tom Danu smo i razgovarali posvetivši posebnu pažnju zanimanjima kojima se žene bave. A mi smo se bavili onim tipičnim i manje tipičnim poslovima koje žene rade zajedno s volonterkom Helenom Gerenčir, koja nam se često pridruži na radionicama.

Tjedan smo završili rođendanskim slavljem naše Maje R. Naravno uz tortu, pjesmu i druženje.

Aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.